Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Zapiekanka warzywno-mięsna:
Składniki:
-mięso mielone
- makaron muszelki/ świderki
- warzywa mrożone bądź świeże: 1 duża marchewka, 2 małe cebule, pół średniej cukinii, 1 papryka
- sól, pieprz, zioła prowansalskie
- ser mozzarela
- oliwa do smażenia

Przygotowanie:
1. Makaron ugotować al dente
2. Na rozgrzanej oliwie usmażyć mięso, pod koniec przyprawiając solą, pieprzem i ziołami.
3. Cebulę drobno posiekać, marchewkę pokroić w plasterki, cukinie w półplasterki, a paprykę w cienkie paski.
4. Podsmażyć cebulę, potem dodać do niej resztę warzyw. Smażyć, aż będą miękkie.
5. W naczyniu żaroodpornym układamy kolejno mięso, makaron i warzywa. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i pieczemy 20 min.
6. Pod koniec położyć pokrojoną w plasterki mozzarelę i gotowe :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation