Kuchnia

Kuchnia - nalewki

PANCAKES Z MĄKI JAGLANEJ
przepis na 1 porcję
55 g mąki jaglanej
2 łyżeczki mąki migdałowej
60 g mleka
1 jajko
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki ksylitolu
1 łyżeczka rozpuszczonego oleju kokosowego
odrobina ekstraktu waniliowego


W misce roztrzepujemy jajko z mlekiem, olejem kokosowym i ekstraktem waniliowym. Dodajemy ksylitol, mąkę jaglaną i migdałową oraz proszek do pieczenia, wszystko dokładnie mieszamy łyżką. Placki smażymy na mocno rozgrzanej, dobrej jakościowo patelni. Obracamy je, gdy na powierzchni pojawią się bąbelki, a brzegi się zetną. U mnie placki zostały podane ze śliwkami i odrobiną syropu z agawy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation