Design

Design

Sernik z kulkami orzechowymi

Składniki na kulki orzechowo- migdałowe:
200 g mielonych orzechów włoskich
100 g mielonych migdałów
4 łyżki cukru pudru
szklanka śmietany 18 %
opcjonalnie 2 łyżki bułki tartej( jeśli masa jest za rzadka)
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.


Wstawiamy na pół godziny do lodówki. Formujemy kulki ( na standardową blachę: 20 sztuk)

Składniki na sernik:
750 g sera dwukrotnie zmielonego
8jaj
300g cukru pudru
125 g masła
budyń śmietankowy
1 łyżeczka proszku do pieczenia
bakalie
Masło ucieramy z cukrem pudrem. Dodajemy po 1 żółtku, ser wymieszany z proszkiem budyniowym, proszek do pieczenia i bakalie.

Białka ubijamy na sztywno. Delikatnie łączymy z masą serową.

Dzielimy na dwie części. Połowę wykładamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia.

Układamy kulki.

Przykrywamy drugą częścią masy serowej.

Pieczemy 50-60 minut w temp. 175 stopni. Odstawiamy do całkowitego ostudzenia.

Biszkopt czekoladowy:
5 jaj
5 łyżek cukru
4 łyżki mąki pszennej
2 łyżki kakao
łyżeczka proszku do pieczenia
Białka ubijamy na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy stopniowo cukier i miksujemy na sztywną bezę. Dodajemy żółtka i miksujemy na najniższych obrotach. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Dokładnie mieszamy, wykładamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia.Pieczemy 35 minut w temp. 180 stopni. Studzimy. Kroimy na dwa równe blaty.

Składniki na krem:
2 budynie śmietankowe bez cukru
6 łyżek cukru
500 ml mleka
250 g masła
Ze składników (oprócz masła) gotujemy budyń. Studzimy. Miksujemy z masłem.
Dodatkowo:
polewa
WYKONANIE:
blat ciasta biszkoptowego+1/2 kremu


sernik z kulkami

1/2 kremu

blat biszkoptowy

polewa
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation