Kuchnia

Przepisy

kofta z sosem paprykowo-ziołowym

mielona jagnięcina - 300 gramów mielone mięso wołowe - 300 gramów Fix Gyros z sosem paprykowo-ziołowym Knorr - 1 opakowanie kumin rzymski mielony - 1 łyżeczka mała cebula - 0.5 sztuki natka pietruszki - 2 łyżki jajko - 1 sztuka Majonez Babuni Hellmann's - 100 mililitrów Ketchup Hellmann’s Extra Hot - 100 mililitrów olej - 50 mililitrów

1.Mięso przełóż do miski, dodaj przyprawy z opakowania Fix Knorr oraz pokrojoną w drobną kostkę cebulę i pozostałe składniki. Dokładnie wymieszaj i wyrób masę ręką.
2.Uformuj z mięsa nieduże wałki i nadziewaj je na patyczki do szaszłyków.
3.Olej rozgrzej na patelni i smaż mięso ok. 4 minuty z każdej strony, aż będzie rumiane.
4.Połącz majonez z ketchupem i dodaj zawartość saszetki sos paprykowo-ziołowy, po czym dokładnie wymieszaj i przełóż do małej miseczki. Koftę podawaj z ryżem lub frytkami oraz sosem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation