Kuchnia

zdrowa kuchnia

Gołąbki bez zawijania z kapustą kiszoną i kaszą gryczaną

Zamiast kaszy gryczanej można użyć ryżu

1 kg mielonego mięsa z szynki wieprzowej

600 g kapusty kiszonej

2 torebki ugotowanej kaszy gryczanej

3 duże jaja

2 średnie cebule

1 łyżka oleju

1,5 łyżki maggi do zup

1,5 łyżeczki pieprzu

sól


Kapustę nie gotować tylko odcisnąć i poszatkować( gdyby była za kwaśna to wcześniej opłukać )

Cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć na oleju.

Do miski włożyć,mięso,ugotowaną kaszę, poszatkowaną kapustę, podsmażoną cebulkę oraz jajka.
Wszystko doprawić maggi,pieprzem,solą i dokładnie wymieszać.

Uformować okrągłą kotleciki i układać je obok siebie w naczyniu wyłożonym papierem pergaminowym.
Naczynie z gołąbkami przykryć folią aluminiową i włożyć do nagrzanego piekarnika do 200°C na około 45 minut.

Podawać same lub z dowolnym sosem
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation