Kuchnia

food, drink and sweet

Kurczak nadziewany kurkami i mozzarellą
Składniki:

•1 podwójna pierś kurczaka
•250 g grzybów kurek
•mała cebula
•2 łyżki masła
•łyżka ostrej musztardy
•szczypiorek
•pół kostki mozzarelli
•sól, pieprz
•1 jajko
•bułka tarta lub panierka "Panko"
Sposób przygotowania:
Cebulę podsmażyć na maśle dodać pokrojone kurki, smażyć około 10 min, na koniec dodać posiekany szczypiorek. Pierś kurczaka rozbić, przyprawić solą i pieprzem, posmarować musztardą. Następnie ułożyć dwa plastry sera mozzarella i usmażone grzyby. Delikatnie zwinąć, jeśli się będzie rozpadał użyć wykałaczek i spiąć. Tak przygotowana roladkę maczać w jajku następnie panierować w bułce. Użyłam panierki "Panko". Panko to Tajlandzka panierka według japońskiej receptury w formie płatków. Jest delikatniejsza i znacznie dłużej pozostaje chrupiąca niż typowa panierka z bułki tartej. Roladki podać z pieczonymi ziemniakami i ulubioną surówką. Smacznego.

http://3.bp.blogspot.com/-LfOv1Y_Z8eg/UAMV_ohWnZI/AAAAAAAAIYA/KuS1eZlu8qo/s640/Picture+664.jpg
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation