Kuchnia

Przepisy

PAPRYKA NADZIEWANA MIESEM
Składniki:
papryka 5 większe, mięso mielone indycze 1/2 kg, jajka 1 sztuka, marchewka 4 łyżki, kucharek 2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, ryż ugotowany 2 szklanki, woda 1,5 szklanki
użyłam z sokowirówki pozostałość z wyciśniętrego soku: marchew, jabłko, seler, pietruszka i dałam do mięsa mielonego indyczego, wymieszać razem z ugotowanym ryżem, kucharkiem, pieprzem , jajkiem

z papryk większych kolorowych odciąć czubki, usunąć pestki, opłukać, nadziać ciasno farszem
do szybkowara włożyłam sitko rozkładane i na sitku postawiłam papryki i włożyłam ścięte czubki
na sitku nie przypali się na dnie papryka i nie pływa w wodzie - wlać wodę i zamknąć szybkowar - po zasyczeniu pary zmniejszyć ogień i gotować z 25 minut - szybkowar otworzyc po 30 minutach od zakończenia gotowania, sam spuści powietrze a papryka jeszcze nabierze smaku

papryka z szybkowara jest miękka ale nie rozlatuje się, jest bez nadmiaru tłuszczu i po prostu jest pyszna................SMACZNEGO!!!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation