Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję

Design

Design

Krem budyniowy pyszny i puszysty przepis - Wszystkie przepisy Polska

Składniki
ilość porcji: 1

2 kostki masła (400 g) o temperaturze pokojowej
2 opakowania (32 g) cukru waniliowego
2 opakowania (po 40 g) budyniu
500 ml mleka
4 łyżeczki cukru
ok. 5 łyżek cukru pudru
Sposób przygotowania
Przygotowanie: 15min. › Gotowe w: 15min.

Ugotować 2 opakowania budyniu w 500 ml mleka, dodając 4 łyżeczki cukru i odstawić, aby przestygł.
Masło pokroić w drobną kostkę. Włożyć do miski i dodać cukier waniliowy. Miksować, aż masa będzie biała i puszysta.
Stale miksując dodawać na przemian cukier puder i po trochę budyniu. Sprawdzać słodkość masy i dodawać cukru pudru wedle upodobania.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation