Kuchnia

pasty dochleba

Lekkie pasty serowe

Sposób przygotowania

1.Twaróg zmiksuj z jogurtem, solą oraz pieprzem do smaku. Gotową masę serową podziel na pół.
2.Do pierwszej porcji dodaj oczyszczone z ości mięso wędzonej makreli, koncentrat pomidorowy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Masę ponownie dokładnie zmiksuj.
3.Drugą część utrzyj ze startymi na drobnej tarce jajkami, tartym chrzanem, szczypiorkiem oraz koperkiem.
4.Obie masy włóż do rękawów cukierniczych z końcówką w kształcie gwiazdki i wyciśnij dekoracyjne porcje na kawałki chleba wielkości jednego kęsa (można z kromek chleba wyciąć foremkami do ciasteczek różne kształty). Udekoruj cząstkami pomidorków koktajlowych i plasterkami oliwek.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation