Design

Design

Penne pomidorowe - przepis, składniki, przygotowanie - Walentynki - Kulinarne Afrodyzjaki - Polki.pl

Składniki:
200g makaronu penne
50 g wędzonego boczku
pół cebuli
1 ząbek czosnku
oliwa z oliwek
50 g suszonych pomidorów
200 g krojonych pomidorów z puszki
sól
pieprz
liście bazylii
ser dojrzewający do podania

. Boczek pokrój w kostkę i podsmaż z odrobiną oliwy z oliwek.
2. Dodaj pokrojoną cebulę i czosnek, podsmaż.
3. Dodaj pokrojone drobno suszone pomidory, przesmaż przez chwilę, następnie dodaj pomidory z puszki.
4. Duś całość, aż sos zgęstnieje.
5. Dopraw solą i pieprzem.
6. W tym czasie ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
7. Odcedzony makaron dodaj do sosu i duś całość przez chwilę, aż sos pokryje makaron.
8. Dodaj listki bazylii, wymieszaj.
9. Przed podaniem posyp startym serem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation