Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję

Kuchnia

pysznosci

Gulasz z kurczaka

60 dag filetów z piersi kurczaka
- po 2 papryki i dymki
- 10 dag pieczarek
- cukinia
- szklanka bulionu warzywnego
- 100 ml śmietany
- kieliszek białego wermutu
- 5-6 gałązek melisy
- 3 łyżki oliwy
- łyżka mąki
- 2 łyżki soku z cytryny
- sól, pieprz


Sposób przygotowania:

Mięso pokroić w paski, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Odstawić do lodówki przynajmniej na 30 minut.

Warzywa oczyścić, pokroić na duże kawałki. Pieczarki obrać, pokroić w plasterki.

Mięso zrumienić na rozgrzanej oliwie. Dodać warzywa i pieczarki, smażyć 5 min. Wlać bulion i wermut. Dodać umytą i posiekaną melisę.

Gulasz dusić jeszcze 20 minut. Do sosu wlać śmietanę rozrobioną z mąką, zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation