Kuchnia

Przepisy

FIT
Domowe fit Reese's [PRZEPIS]
Przepis jest idealny dla fanów masła orzechowego i czekolady. Do wykonania tych słodkości potrzebujesz tylko 5 składników, zamrażarki oraz papierowych foremek do babeczek.
Składniki na 12 porcji:
2 duże łyżki kakao
2 miarki czekoladowej odżywki białkowej
stevia lub syrop z agawy do osłodzenia
240 ml wody lub mleka roślinnego
12 łyżeczek masła orzechowego
Wystarczy, że połączysz wszystkie składniki, oprócz masła orzechowego, w gładką masę. Zostaw ją w miseczce na 5 minut. Po tym czasie przelej ją do foremek na wysokość ok. 1 cm. Nałóż do każdej foremki łyżeczkę masła orzechowego. Przykryj następną warstwą masy czekoladowej.
Włóż foremki ze słodkościami na godzinę do zamrażarki. Wyciagnij je 5 minut przed zjedzeniem.
Deser bez glutenu, ma małą zawartość węglowodanów, ale za to wysoką tłuszczów i białka. Jest idealną przekąską po treningu. Jedna porcja ma 53 kcal. Są pyszne!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation