Kuchnia

Sałatki

Sałatka pieczarkowa z tortellini
Składniki:

puszka fasoli czerwonej
puszka kukurydzy
szklanka tortellini (użyłam z nadzieniem "cztery sery")
por (zielona część)
200 g pieczarek
4 jajka
2 łyżki majonezu
mały kubeczek jogurtu naturalnego
sól, pieprz


Fasolę i kukurydze odsączyć i wypłukać. Tortellini ugotować w osolonej wodzie al dente, nie rozgotować. Pieczarki ugotować w słonej wodzie, wystudzić i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Pora pokroić w cieniutkie krążki, zalać wrzątkiem na pół minuty i odcedzić. Jajka ugotować na półtwardo, pokroić niezbyt drobno. Wszystkie składniki wymieszać z jogurtem i majonezem, doprawić solą i pieprzem
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation