Kuchnia

słodkie marzenia

♣♣Wilgotna Babka Cytrynowa♣♣

Składniki na foremkę keksową 25 x 11 cm:
1 czubata szklanka mąki
2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej
1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
150 gr masła w temp. pokojowej
3 jajka w temp.pokojowej
3/4 szkl. cukru
3/4 cytryny (skórki i sok )

Wszystkie produkty powinny mieć temperaturę pokojową !


1. Miękkie masło miksujemy z cukrem na puch.
2. Dodajemy powoli po jednym jajku, miksując za każdym razem po dodaniu jajka.
3. Teraz dodajemy mąki z proszkiem do pieczenia, oraz skórkę i sok z wyszorowanej i wyparzonej cytryny. Mieszamy wszystko łyżką do połączenia składników.
Wykładamy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia .
Pieczemy w 180 stop przez około 50-60 min. patyczek włożony do środka ciasta musi być suchy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation