Kuchnia

Przepisy

Czyni 4 porcje

składniki:
3 duże jajka
1/3 szklanki wody
1 filiżanka gorący sos (zalecane: Frank Red Hot)
2 szklanki mąki self-rising lub całość mąki + 2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka świeżo zmielony czarny pieprz
1 1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki czosnku w proszku
1 (1 na 2 1/2-pound) kurczaka, pokrojone na kawałki
Olej roślinny lub olej arachidowy, do smażenia

Specjalny sprzęt potrzebny
Duży piekarnik (5,5 qt. Lub więcej) lub frytkownica

Głębokie smażyć / Candy termometr, jeśli używasz piekarnik
Żaroodporne łyżką cedzakową

Dojazd:
Przygotowanie kurczaka płukanie zimną wodą i klepiąc sucha. Odstawić na dużym talerzu, deska do krojenia lub patelni.

W średniej misce wielkości, bić jajka z wodą. Dodać gorący sos. W innej misce wymieszać mąkę, pieprz, sól i czosnek w proszku. Dip z kurczaka w mieszaninie jajka, a następnie powłoki dobrze w mieszaninie mąki. (Upewnij się, czy używasz wszystkie mąki, które zostały po raz pierwszy dodano 2 łyżeczki proszku do pieczenia).

Rozgrzej piekarnik do ciepłego ustawienia 200 stopni. Przygotuj blasze zwieńczoną stojaku chłodzenia. Masz ten poręczny przenieść gotowanego kurczaka do piekarnika, aby się ogrzać, jeśli smażenie w partiach.

Rozgrzać olej do 350 stopni F w głębokim piecu holenderskiego lub frytkownicy głęboko. Nie napełniać czajnika więcej niż 1/2 pełnego olejem. Jeśli używasz piekarnik, pomiaru temperatury z termometru cukierków.

Smażyć kurczaka w oleju aż brązowe i chrupiące, około 13 do 14 minut w ciemnym mięsie (uda, skrzydła, nogi) i 8 do 10 minut dla białego mięsa (piersi). Upewnij się, że każdy kawałek kurczaka ma miejsce, może być konieczne rozdzielenie smażenia w partii. Z żaroodpornej łyżką cedzakową, dokładnie przenieść gotowane kawałki kurczaka na blasze, a miejsce w piecu, aby się ogrzać.

Podawać gotowanego kurczaka dodatkowe ostro, jeśli jest to pożądane.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation