Kuchnia

kuchnia

Kurczak curry z warzywami i kaszą jaglaną - Przepis - Smaker.pl

1 duża pierś z kurczaka
1 mała biała cebula
1 duży pomidor
1/2 czerwonej papryki
1 woreczek kaszy jaglanej
zioła prowansalskie
curry
Sól
pieprz
1 łyżka oliwy/oleju
pół pęczka szczypiorku

Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
W rondlu na rozgrzanej oliwie podsmażamy kurczaka pokrojonego w kostkę. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Pomidora obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Z papryki usuwamy gniazda nasienne i również siekamy w kostkę. Dodajemy warzywa do kurczaka, zmniejszamy ogień i przykrywamy na około 15-20 minut, aż papryka zmięknie. Wrzucamy ugotowaną kaszę jaglaną, doprawiamy dwoma łyżeczkami curry i mieszamy. Rozkładamy na talerze i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation