Kuchnia

drób

PIERŚ Z KACZKI Z JABŁKAMI

Składniki:

pierś z kaczki
1 łyżka musztardy dijon
1 łyżka oliwy
1 łyżka sosu sojowego
opcjonalnie 1 łyżeczka miodu
majeranek
1 łyżka masła
jabłko
Pierś kaczki ponacinać w kratkę (po stronie skóry), natrzeć majerankiem. Musztardę wymieszać z oliwą, sosem sojowym i zamarynować w tym pierś przez min. 2 godziny.

Rozgrzać oliwę i smażyć z każdej strony przez ok. 5 minut, kładąc początkowo pierś skóra do dołu. po tym czasie zmniejszyć gaz, dodać masło i pokrojone w cząstki jabłka i dusić do miękkości przez ok. 20 minut. W czasie duszenia można podlać lekko wodą.

Pierś z kaczki podawać na sałacie i duszonych jabłkach.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation