Kuchnia

wyroby mięsne

Warstwa wieprzowa;

0,5 kg mielonego chudego mięsa z wieprzowiny

1 średnia cebula

300 g pieczarek

2 łyżki posiekanej natki pietruszki

2 ząbki czosnku

1 małe jajko

2 łyżki bułki tartej

1 płaska łyżeczka soli

0,5 łyżeczki czarnego pieprzu

2 łyżki oleju


Na patelnię wlać olej,wrzucić pokrojoną w kostkę i podsmażyć na szklisty kolor,dodać grubo pokrojone pieczarki,całość lekko posolić i smażyć aż do wyparowania wody.

Do miski dodać mielone mięso,przeciśnięty przez praskę czosnek,podsmażone pieczarki,oraz pozostałe składniki,całość dokładnie wymieszać.
Warstwa drobiowa;

850 g mielonej piersi z kurczaka

8-10 szt. suszonych pomidorów

2 duże jaja

3 łyżki kaszy manny

1 średnia cebula

0,5 łyżeczki pieprzu ziołowego

1 łyżeczka soli

odrobina świeżo zmielonej gałki muszkatołowej

Do mięsa wrzucić pokrojoną na drobno cebulkę oraz pomidory,dodać pozostałe składniki i wymieszać,po czym odstawić na 20 minut
Przygotować 2 foremki aluminiowe

Do każdej foremki włożyć połowę mięsa drobiowego i połowę mięsa wieprzowego.
Całość przykryć folią aluminiową,piec nagrzanym piekarniku do 180 st,przez 60 minut.

(miałam włączone górne i dolne grzanie)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation