Kuchnia

łasuchowo

Karkówka korzenna
Mięso wieprzowe marynowane przez noc w przyprawach korzennych przechodzi smakami i smakuje rewelacyjnie. Mięso można usmażyć na patelni lub upiec w piekarniku, ja użyłam patelni grillowej.



Składniki:

6 plastrów karkówki
100 ml oliwy
1/2 łyżeczki cynamonu
1/2 łyżeczki kardamonu
3 ziarenka jałowca
3 goździki
sól, pieprz
suszony rozmaryn

Goździki i jałowiec utrzeć w moździerzu. Dodać pozostałe przyprawy oraz oliwę i dokładnie wymieszać. Mięso zbić na cienkie kotlety, posmarować marynatą i wstawić do lodówki na całą noc. Smażyć na mocno rozgrzanej grillowej patelni po kilka minut z obydwóch stron.

Smacznego:)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation