Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję

Sport i fitness

Dania dietetyczne

Ciasto fit bez tłuszczu i cukru


3 kwaśnie jabłka
dojrzały banan
50 g daktyli
2 łyżki suszonej żurawiny
150 g mąki orkiszowej z pełnego przemiału
100 g zmielonych orzechów włoskich
łyżeczka sody
łyżka przyprawy piernikowej
łyżka karobu lub kakao
2 jajka

Piekarnik nagrzać do 185 st.C.
Jabłka obrać ze skórki, pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w małą kostkę.
Banana rozgnieść widelcem.
Daktyle pozbawić pestek, drobno pokroić.
Do miski wsypać mąkę, orzechy, sodę, przyprawę piernikową, karob (lub kakao).
Dodać jabłka, banana, daktyle i żurawinę.
Wymieszać składniki.
Jajka dokładnie ubić widelcem, dodać do reszty składników, dokładnie wymieszać. Ciasto będzie dość gęste.
Formę keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć masę.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 45 minut.
Upieczone ciasto wyjąć z formy na kratkę i pozostawić do wystygnięcia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation