Kuchnia

kuchnia

Tatar z wędzonego łososia

TATAR Z WĘDZONEGO ŁOSOSIA
(3-4 porcje)
220g wędzonego łososia,
2 ogórki konserwowe,
2 spore płaty papryki marynowanej,
3-4 sztuki marynowanych pieczarek,
1/2 niedużej cebuli,
1 łyżeczka majonezu,
1 płaska łyżeczka chrzanu (opcjonalnie),
pieprz,
szczypiorek,
odrobina oliwy

Ogórki, paprykę, cebulkę i pieczarki pokroić BARDZO drobno. Łososia również drobno posiekać lub zmielić w maszynce do mięsa. Wszystko razem połączyć, dodając majonez, chrzan i pieprz do smaku. Solić nie trzeba, gdyż łosoś sam w sobie jest już mocno słony.
Kokilki lub małe filiżanki wysmarować oliwą. Nałożyć tatara, dobrze ugnieść łyżką i wstawić na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem okroić brzegi nożem i wyłożyć porcje tatara na talerz.
Dodatkowo można udekorować szczypiorkiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation