Sport i fitness

BeDiet

65 g kaszy jaglanej
120 g kurczaka
1 średnia cebula
100 g brokułów
10 g orzechów nerkowca
1/3 średniej czerwonej papryki
2 łyżeczki przyprawy garam masala
1 łyżeczka curry
1/2 łyżeczki ostrej papryki
1/3 łyżeczki soli + sól do gotowania

Pokrojonego w kostkę kurczaka nacieramy przyprawami - 1 łyżeczką gram masala, ostrą papryką, odrobiną soli i 1/2 łyżeczki curry.
Mięso wrzucamy na bardzo mocno rozgrzaną patelnię wraz z posiekaną cebulą, dodajemy również pokrojoną w kostkę paprykę i całość dusimy kilka minut co jakiś czas mieszając i podlewając wodą
(cały czas pozostawiamy na dość dużym ogniu).

W między czasie gotujemy również brokuły (wrzucamy na wrzątek i gotujemy około 4 minuty).

Równolegle w lekko osolonej wodzie (05,L) z dodatkiem 1/2 łyżeczki curry gotujemy kaszę jaglaną, którą wcześniej opłukujemy na sitku. Gotową kaszę odcedzamy, dodajemy do niej łyżeczkę przyprawy gram masala, mieszamy i przekładamy np do małej salaterki, dzięki czemu będziemy mogli stworzyć kształtną "górkę" kaszy na talerzu.

Ugotowane brokuły lekko rozdrabniamy i również dodajemy na patelnię, dorzucamy też kilka orzechów
nerkowca, całość dokładnie mieszamy i czekamy aż pozostała woda odparuje, po czym nakładamy na przygotowaną kaszę jaglaną.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation