Kuchnia

Moja kuchnia

Roladki schabowe z pieczarkami
Czosnkowe roladki z serem i pieczarkami.

Składniki:
4 plastry schabu
25dag pieczarek
4 łyżki sosu czosnkowego
4 plastry żółtego sera
1 mała cebulka
1 łyżka masła
1 jajko
bułka tarta
sól, pieprz
olej do smażenia

Przygotowanie:
1. Pieczarki umyć, pokroić w plastry. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na maśle zeszklić cebulkę, dodać pieczarki i smażyć aż odparuje płyn. Doprawić solą i pieprzem.
2. Plastry schabu rozbić tłuczkiem. Doprawić solą i pieprzem. Każdy plaster posmarować sosem czosnkowym, na wierzch położyć po kawałku sera i porcję uduszonych pieczarek. Następnie zwinąć roladki.
3. Tak przygotowane roladki obtoczyć w roztrzepanym jajku i w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na małym ogniu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation