Design

klimaty

TORT CHLEBOWY Z TUŃCZYKIEM, JAJKAMI I WARZYWAMI
SKŁADNIKI:

* okrągły chleba pszenny – 1 szt

1 pasta:

* jajko – 4 szt
* kukurydza Bonduelle – 150 g
* biała cebula – 1 szt
* majonez – 3-4 łyżki
* świeży szczypiorek
* sól , pieprz

2 pasta:

* twarożek / ser biały naturalny – 200 g
* groszek Bonduelle – 150 g
* czosnek – 2 ząbki
* świeża, zielona papryka – 1 szt
* sól , pieprz, świeży koperek

3 pasta:

* tuńczyk ( w oliwie lub sosie własnym ) – 150 g
* twarożek / ser biały – 150 g
* kukurydza Bonduelle – 100 g
* biała cebula -1 szt
*sól, pieprz

DODATKOWO:

* jajka przepiórcze – do dekoracji
* pomidorki koktajlowe
* świeże zioła

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

1 PASTA:

Jajka gotujemy na twardo, rozdrabniamy / siekamy.

Dodajemy posiekaną drobno cebulkę, majonez, kukurydzę , szczypiorek oraz przyprawy -wyrabiamy na gładką pastę.

2. PASTA

Twarożek mieszamy z groszkiem, pokrojoną zieloną papryką, posiekanym koperkiem, zmiażdżonym czosnkiem oraz przyprawami.

3 PASTA:

Twarożek mieszamy z pokrojonym, odsączonym z zalewy tuńczykiem , kukurydzą, posiekaną cebulką oraz przyprawami.

CAŁOŚĆ:

Chleb kroimy na 3 „blaty”.

Każdy naprzemiennie smarujemy pastami, dociskamy.

Dekorujemy wg własnych upodobań.

Podajemy po ok. 3-4 godzinach ( musi się przegryźć ).

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation