Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję

Kuchnia

kurczak, kaczka,indyk,

Nadziewana pierś w pomidorowej panierce


Składniki:

1 kg pierś z kurczaka
30 dag pieczarek
2 cebule
1 łyżka masło
pieprz biały kamis
Sól morska
4 łyżki przecier pomidorowy 30% Pudliszki
chilli kamis
4 ząbki czosnku
pieprz biały
2 łyżki ketchup mały ostry
2 łyżeczki musztardy kamis


Wybieramy duże ładne pojedyncze piersi z kurczaka , myjemy je osuszamy. Z góry gdzie pierś jest grubsza wbijamy nóż robią tunel w mięsie. Uwaga ,żeby nie zrobić dziurki. Wkładamy palec i lekko poszerzamy dziurkę. Pieczarki kroimy w kosteczkę , cebulę obieramy i siekamy. Na masełku podsmażamy warzywka. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Pieczarki usmażone studzimy. Zimne nakładamy do tuneli w piersi kurczaka. Robimy panierkę. Do miski wkładamy przecier pomidorowy dodajemy musztardę ,ketchup i starty na tarce czosnek. Doprawiamy chilli pieprzem. Panierka musi być ostra. Panierkę dobrze mieszamy i zamaczamy w niej piersi z kurczaka. Układamy je na blasze i wkładamy do piekarnika pieczemy ok 30 min w 180 stopniach.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation