Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję

Kuchnia

jedzonko

Kafeteria - Placuszki z brokułów i parmezanu



8

Przepis
Placuszki z brokułów i parmezanu
Fajny pomysł na szybki obiad. Placuszki z brokułów to zdrowe rozwiązanie na obiad dla całej rodziny. Smaczny i prosty przepis przyda się osobom, które nie mają czasu na długie gotowanie, albo chcą na chwilę odpocząć od stania nad garnkami. Połączenie smaków jest rewelacyjne!
Porcje: 4
Koszt: 10 zł
Trudność: prosty
Czas: 25 min.
Kaloryczność: średnia
Placuszki z brokułów i parmezanu

Składniki:

duży brokuł,
jajko,
¾ szklanki mąki,
½ szklanki startego parmezanu,
½ szklanki mleka,
½ łyżeczka czosnku,
sól,
pieprz,
oliwa z oliwek.

Jak przyrządzić?

Brokuł myjemy i porcjujemy. Odstawiamy do wyschnięcia. W misce ubijamy jajko, a następnie dodajemy ser, mąkę i przyprawy. Dokładnie mieszamy, stopniowo dolewając mleko. Dodajemy osuszone brokuły i za pomocą widelca delikatnie je rozgniatamy. Nastawiamy patelnię na średni ogień i smażymy z każdej strony po około 3 minut.
Jak podawać?

Najlepiej smakują zaraz po usmażeniu. Podajemy solo albo z dodatkiem lekkich warzyw.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation