Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję

Kuchnia

kuchnia

LEMBAS, CHLEB ELFÓW

SKŁADNIKI:

2-3 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
garść jagód goji (rodzynek, lub orzechów)
1 jajko
1/2 szklanki mleka
2-3 łyżki miodu
1/2 szklanki cukru pudru


PRZYGOTOWANIE:

Mąkę przesiać do miski, dodać proszek do pieczenia i cukier. Wymieszać. Mleko, miód, jajko zmiksować. Dodać do suchych składników. Całość wymieszać, dodaj jagody i wyrobić. Gdyby było zbyt rzadkie dodać mąki. Ciasto ma być takie żeby odchodziło od miski i dłoni i można było je rozwałkować.

Ciasto rozwałkować i wyciąć kwadraty. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temp 170 stopni do czasu aż się zarumienią lekko z wierzchu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation