Kuchnia

potrawy z ryb

Śledzie w śmietanie.

250g płatów śledziowych
szczypta soli
2 cebule
3/4 małego pojemnika śmietany 12%
pieprz naturalny, pieprz ziołowy
koperek
pół jabłka
plasterek cytryny

Płaty namoczyć przez ok.15 min w wodzie przegotowanej.
Pokroić śledzie na mniejsze kawałki i wrzucić do miseczki.
Cebulę drobno pokroić w kosteczkę i posolić szczyptą soli.
Wymieszać cebulkę ze śledziami.
Wlać śmietanę i wymieszać.
Doprawić przyprawami.
Wymieszać z koperkiem.
Jabłko skroić na małe kawałki i dodać do śledzi.
Skropić śledzie odrobiną cytryny i ozdobić plasterkiem cytryny.
- See more at: http://www.dusiowakuchnia.pl/2012/03/dzis-cos-nowego.html#sthash.wo0u24eB.dpuf
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation