Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję

Kuchnia

ciasta

Krakersik

Składniki:

2 opakowania słodych krakersów

1 litr mleka

3/4 szklanki cukru

1 opakowanie cukru waniliowego

1/3 szklanki mąki ziemniaczanej

3/4 szklanki mąki pszennej

4 żółtka

1 jajko

100 g masła

Przygotować formę o wymiarach 20 x 28 cm, wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć spód krakersami.

Przygotować budyń: 750 ml szklanki mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Resztę mleka zmiksować z jajkami, żółtkami i mąkami. Dodać do gotującego się mleka, miksując, aby nie powstały grudki. Ugotować gęsty budyń. Przestudzić. W misce utrzeć masło i dodawać małymi porcjami ostygnięty budyń. Masę budyniową podzielić na 2 części. Jedną wyłożyć na spód, położyć kolejną warstwę krakersów, nałożyć resztę kremu, wierzch powykładać krakersami.

Schłodzić w lodówce około 3 godziny (najlepiej całą noc).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation