Kuchnia

Przepisy

cygara z mięsa mielonego

Składniki :

opakowanie ciasta francuskiego

500g mięsa mielonego
100g tartej bułki
1 jajko + 1 jako do posmarowania ciasta
pół małej cebuli
1 ząbek czosnku
pęczek natki pietruszki
1 łyżeczka bazylii
1 łyżeczka oregano
sól i pieprz
olej do smażenia

Sposób przygotowania :

Mięso mielone mieszamy ze wszystkimi składnikami i formujemy podłużne wałeczki ( mnie wyszło 10 sztuk ) . Smażymy na rozgrzanym oleju , aż się zarumienią .

Ciasto francuskie tniemy na równe kwadraty i każdy wałeczek mięsa owijamy ciastem francuskim , dokładnie zlepiamy .

Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy rozbełtanym jajkiem .

Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180ºC i pieczemy ok 20 minut .

Podajemy z ziemniaczkami i ulubionymi warzywami .
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation