Kuchnia

sałatka

Kulinarne Inspiracje Futki: Coleslaw z włoskiej kapusty

- 1 mała główka włoskiej kapusty
- 2 marchewki
- 1 duża cebula biała
- mały pęczek natki pietruszki

SOS
- 1/2 szklanki majonezu
- 1/4 szklanki mleka
- 2 łyżki octu jabłkowego
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 spore łyżki cukru pudru
- 1,5 łyżeczki chrzanu
- sól i pieprz

Przygotowanie

Kapustę drobno szatkujemy, cebulę kroimy w małą kostkę, marchewki ścieramy na tarce o grubych oczkach, a natkę pietruszki siekamy.

Majonez mieszamy z mlekiem, octem jabłkowym, chrzanem, sokiem z cytryny i cukrem pudrem do momentu powstania gładkiej i jednolitej konsystencji. Sos doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem i dodajemy do pokrojonych warzyw - dokładnie mieszamy.



Gotową surówkę wstawiamy do lodówki dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów. Najlepsza jest po około 2 - 3 godzinach.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation