Kuchnia

Kulki mocy i praliny

Praliny orzechowe - Barbell Kitchen
Potrzebujesz:

Na masę orzechową:
•1/2 kubka masła z orzechów nerkowca (crunchy)
•5 łyżek wiórek kokosowych
•1 łyżka oleju kokosowego nierafinowanego
•1,5 łyżki miodu.



Na czekoladę:
•1 łyżka oleju kokosowego nierafinowanego
•2 łyżki śmietanki kokosowej
•3 łyżki kakao
•1 łyżka miodu

Roztop nieco olej, dodaj płynny miód i masło orzechowe (miękkie), wymieszaj dokładnie. Następnie dodaj wiórki kokosowe i dokładnie wymieszaj. Masę przełóż do sylikonowej foremki, tak aby wypełnić max 3/4 miejsca – pamiętaj że trzeba jeszcze dołożyć czekoladę. Ja użyłam taką do lodu. Jeśli chcesz aby wyszły Ci bardziej ciasteczka aniżeli pralinki – użyj silikonowej foremki do ciasteczek. Formę wsadź do zamrażalnika.

W rondelku roztop śmietankę kokosową i połącz z miodem. Dodaj olej kokosowy (płynny) i kakao. Mieszaj trzepaczką aż do uzyskania gładkiej, połyskującej czekolady. Czekoladę wlej łyżeczką do foremek dopełniając je. Ponownie wstaw do zamrażalnika.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation