Moda damska

Design

Czekoladowe Kocie Łby


Składniki na formę o wymiarach 20x20 cm:

75 gramów pianek marshmallow (Mama dała ptasie mleczko)
75 gramów marcepanu, podzielonego na małe kawałki
50 gramów herbatników (najlepiej maślanych), posiekanych na średnie kawałki
50 gramów różnych orzechów, posiekanych na średnie kawałki
397 gramów skondensowanego mleka słodzonego
300 gramów gorzkiej czekolady
odrobina alkoholu, np. rumu (do smaku)


Wykonanie:

1. Pokrój pianki marshmallow na mniejsze kawałki (najlepiej za pomocą mokrych nożyczek kuchennych).
2. W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę (wcześniej dobrze jest ją pokruszyć).
3. Połącz czekoladę z mlekiem, a następnie z resztą składników.
4. Wylej masę do wcześniej przygotowanej formy (swoją wyłożyłam folią spożywczą).
5. Blok czekoladowy nadaje się do jedzenia po co najmniej 3 godzinach w lodówce (najlepiej zostawić go w lodówce na całą noc).

Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation