Moda damska

Design

Rumsztyk z cebulką z mięsa wieprzowego

Składniki:
600 g mięsa wieprzowego z łopatki
kilka łyżek gorącej wody
3 duże cebule
smalec
sól, pieprz

Wykonanie:
mięso posiekać lub zmielić w maszynce na dużych oczkach. Doprawić solą i pieprzem, dodać gorącą wodę. Dłonie zwilżyć olejem i formować owalne kotlecki, następnie każdego spłaszczyć
układać na rozgrzanej patelni i smażyć po kilka minut z każdej strony do zrumienienia. Zdjąć kotlety z patelni i na tym samym tłuszczu zeszklić pokrojoną w półkrążki cebulę
do gotowej cebuli dołożyć kotleciki, podlać odrobiną wody, przykryć pokrywką i podsmażyć kilka minut, by smaki się połączyły
podawać z ulubioną surówką i tłuczonymi ziemniaczkami
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation