Ogród

Ogród

KROKIETY Z PIECZARKAMI I SEREM ŻÓŁTYM
800 g pieczarek
2 cebule
oliwa
sól, pieprz, słodka papryka

200 g startego sera żółtego

naleśniki -> przepis

jajo, bułka tarta do panierowania
olej do smażenia


Zaczynam od usmażenia naleśników, zawijam je folią i odstawiam na czas przyrządzenia farszu, zmiękną i łatwiej się je zwija.

Pieczarki kroję na mniejsze kawałki i podsmażam na niewielkiej ilości oleju, to samo robię z pokrojoną w piórka cebulą. Następnie rozdrabniam je za pomocą stojącego blendera lub mielę w maszynce na dużych oczkach. Doprawiam do smaku solą, pieprzem i słodka papryką – pamiętając o tym, że farsz powinien być wyrazisty w smaku.
Na naleśnikach rozsmarowuję farsz pieczarkowy, posypuję startym serem i zawijam w rulony zamknięte. Panieruję w roztrzepanym jaju i bułce tartej, następnie smażę na złoty kolor.Podaje z czerwonym barszczem lub z sałatka z buraczków.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation