Kuchnia

Slodka pokusa

Placek czereśniowy z białą czekoladą

Co nam trzeba??
Tabliczką białej czekolady
100g masła
100g cukru
250g mąki pszennej
3 jajka
łyżeczka proszku do pieczenia
miseczka wydrylowanych czereśni- u mnie ciemne
Garść płatków migdałowych
Cukier puder

Robimy!

Czekoladę łamiemy i wrzucamy do garnuszka wraz masełkiem.
Topimy na wolnym ogniu-mieszając. Studzimy
Następnie ostudzoną masę ucieramy z jajkami i cukrem na puszystą i jednolitą masę.
Dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni
Blaszkę-kwadracik- natłuszczamy i obsypujemy lekko mąką lub bułką tartą i wylewamy ciasto.
Układamy czereśnie, posypujemy płatkami migdałowymi i pieczemy około 40-45minut.

Posypujemy cukrem pudrem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation