Kuchnia

Kuchnia

Składniki (ok. 15 szt.) :
1 szklanka mąki gryczanej
1 szklanka mleka
1 szklanka wody(najlepiej gazowanej)
2 jajka
szczypta soli
olej do smażenia

Sposób przygotowania :
Do większej miski wsypać mąkę, dodać mleko, wodę, jajka i szczyptę soli. Dokładnie zmiksować. Smażyć na rozgrzanej patelni z obu stron. Przed każdym nałożeniem ciasta na patelnie posmarować ją za pomocą ręcznika papierowego odrobiną oleju. Ważne : naleśniki smażyć na średnim ogniu, jeśli wylejemy ciasto na zbyt gorącą patenie zrobią się dziury na całej powierzchni naleśnika. Przekładać naleśnik na druga stronę kiedy brzegi będą same odchodziły od patelni a sam naleśnik będzie ładnie zarumieniony.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation