Kuchnia

desery

Szybkie ciasto cytrynowe z makiem (wegańskie) bez cukru | Kuchnia w formie
Składniki:
2 szklanki mąki
1 szklanki mleka roślinnego (np. kokosowego lub sojowego)
2/3 szklanki maku
3/4 szklanki ksylitolu (jeśli możecie jeść cukier, możecie dać cukier)
1/2 szklanki oleju
2 łyżeczki proszku do pieczenia
otarta skórka z 2 cytryn
sok z 2 cytryn
szczypta soli
Sposób przygotowania:
Nagrzej piekarnik do 180 stopni.
W jednej misce wymieszaj suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, mak i ksylitol
W drugiej misce wymieszaj mokre składniki: mleko z olejem, sokiem z cytryny i skórką otartą z cytryny.
Wlej mokre składniki do suchych, wymieszaj dokładnie szpatułką.
Przelej ciasto do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i piecz ok. 40 minut.
Ciasto cytrynowe z makiem podawaj posypane zmielonym ksylitolem lub zmieloną fruktozą (lub w wersji dla jedzących cukier: cukrem pudrem ;))
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation