Kuchnia

Kicia w kuchni :D

http://local-foodie.pl/wp-content/uploads/2016/07/salatkakalafior_wpis.jpg

Składniki:

młody kalafior – 1 główka
oliwa – 3 łyżki
sól, pieprz
Składniki dressingu:

jogurt grecki (lub bałkański bądź gęsty naturalny) – 0,5 szkl.
musztarda Dijon – 1 łyżka
miód – 1 łyżka
oliwa extra vergine – 1 łyżka
sok z 0,5 cytryny
czosnek – 2 ząbki
czerwona cebula – 0,5 szt.
seler naciowy – 3 łodygi
jajko – 3 szt.
sól, pieprz
Przygotowanie:

Piekarnik nastawiamy na 200 stopni. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Kalafior dokładnie myjemy, dzielimy na małe różyczki, w misce mieszamy z oliwą, doprawiamy solą i pieprzem i wykładamy na blachę. Pieczemy 25 minut.

Jajka gotujemy na twardo i studzimy. W miseczce łączymy składniki dressingu (jajka „dziabiemy” widelcem lub nożem). Przestudzony kalafior mieszamy z sosem, doprawiamy dodatkowo solą i pieprzem i podajemy sałatkę posypaną koperkiem.

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation