Kuchnia

Kicia w kuchni :D

Przepisy na Wielkanoc: Jajka w sosie śmietanowo- musztardowym – Małe kulinaria.
Składniki:
5 jajek
10 płaskich łyżek śmietany
2-3 łyżki musztardy (ja używam sarepskiej)
2 łyżki majonezu
sól, świeżo zmielony pieprz
Do podania: szczypior

Przygotowanie jajek w sosie musztardowo-śmietanowym:
Jajka ugotować na twardo. Wystudzić. Obrać i przekroić na pół.
Ze śmietany, musztardy, majonezu zrobić sos. Dodać sól i pieprz. Sos w sam sobie ma być za słony i za ostry. Jajka są mdłe więc sos musi je zrównoważyć.
Na każdą połówkę jajka nakładać porcję sosu i posypywać drobno pokrojonym szczypiorem.
Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation