Kuchnia

napoje, koktajle

Mrożona herbata z musem truskawkowo-borówkowym

Składniki:

1 litr wody,
8 łyżeczek białej herbaty Rześki świt,
10 truskawek,
duża garść borówek,
3 czubate łyżki ksylitolu.
garść ziarenek granatu.


Przygotowanie:

Zaparz 8 łyżeczek herbaty w litrze wody o temperaturze około 70-80 stopni Celsjusza. Pozostaw do ostygnięcia.
Umyj truskawki i borówki. Następnie zmiksuj owoce na mus.
Dodaj mus truskawkowo-borówkowy do ostudzonej herbaty. Dokładnie wymieszaj.
Posłodź 3 łyżkami ksylitolu.
Odstaw do lodówki, żeby herbata się schłodziła.
Podawaj z lodem i/lub truskawkami, borówkami i granatem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation