Kuchnia

w kuchni bywam...

Tarta ze szpinakiem i szparagami wegańska – Nicpoń w Kuchni - blog kulinarny
Składniki
Farsz do tarty ze szpinakiem i szparagami
1 pęczek zielonych szparagów
100 g świeżych liści szpinaku
2 ząbki czosnku
2 szklanki mleka roślinnego u mnie migdałowe
1 kubeczek jogurtu lub śmietanki wegańskiej u mnie kokosowy jogurt z Lidla
2 łyżki soku z cytryny
½ łyżeczki gałki muszkatołowej mielonej
1 łyżka płatków drożdżowych nieaktywnych
1 łyżka skrobi ziemniaczanej lub kukurydzianej
sól i pieprz do smaku
Bezglutenowy spód do tarty
½ szklanki mąki gryczanej niepalonej lub sorgo, owsianej
½ szklanki mąki ryżowej lub z ryżu brązowego
½ szklanki skrobi ziemniaczanej lub tapioki, kukurydzianej
90 g masła roślinnego np. Alsan BIO
6 łyżek zimnej, lodowatej wody
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation