Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję

Kuchnia

kuchnia

Szefowa w swojej kuchni. ;-): Filet z kurczaka po bałkańsku (z serem feta, suszonymi pomidorami, pietruszką)

2 filety z kurczaka
5 suszonych pomidorów
5 łyżek posiekanej natki pietruszki
150g sera feta
100g sera mozzarella
3 łyżki twarożku (typu Almette, do kanapek)
sól, pieprz, czubryca czerwona (można zastąpić czerwoną papryką), czosnek granulowany

1. Przygotowujemy farsz. Suszone pomidory odsączamy z oleju, siekamy. Ser feta kruszymy, mozzarellę ścieramy na tarce. Dodajemy sól, natkę pietruszki i twarożek. Mieszamy do dokładnego połączenia składników.
2. Filety nacinamy w poprzek tworząc "kieszeń". Posypujemy na zewnątrz i wewnątrz solą, pieprzem, czosnkiem i czubrycą. Do kieszonki obficie nakładamy farsz. Filety przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation