Kuchnia

jaja wielkanocne i inne

Jajka faszerowane szpinakiem
Miłośnikom szpinaku polecam ciekawą przystawkę na karnawałowe (i nie tylko) spotkania z przyjaciółmi. Jajka wzbudzają ciekawość ponieważ zielony farsz przyciąga wzrok i wywołuje wzmożoną pracę ślinianek. Jeśli tylko lubicie szpinak zachęcam do wypróbowania.



Składniki:

7 jajek
10 dag szpinaku (może być mrożony i można dodać go więcej)
olej + łyżka masła
1 ząbek czosnku
sól, pieprz
ew. łyżka majonezu

Jajka ugotować na twardo. Szpinak usmażyć na oleju i maśle, dodać czosnek , smażyć chwilę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Jajka obrać, przekroić na pół, żółtka wydrążyć i dodać do szpinaku. Szpinak wymieszać dokładnie z żółtkami aby powstała gładka masa. Można dodać łyżkę majonezu ale nie jest to konieczne. Przyprawić solą i pieprzem. Nadziewać połówki jajek i układać na półmisku.

Smacznego:)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation