Kuchnia

jaja wielkanocne i inne

Składniki:( 1 porcja)
5 liści młodej zielonej sałaty
4 rzodkiewki
4 małe kuleczki mozzarelli
jajko na twardo
szczypiorek
świeży tymianek

Sos jogurtowo-ziołowy:
pół opakowania jogurtu naturalnego
kilka gałązek świeżego tymianku
odrobina suszonej bazylii, oregano
łyżeczka oliwy z oliwek
ząbek czosnku
sól
pieprz

Przygotowanie sosu:
Do jogurtu wrzucamy starty czosnek, oliwę, zioła, sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na godzinę do lodówki, aby składniki się "przegryzły"

Umyte liście sałaty wkładamy do miseczki, dodajemy przekrojone na pół rzodkiewki oraz kulki mozarelli. Następnie dołączamy ugotowane na twardo, pokrojone na ćwiartki jajko. Wszystko posypujemy szczypiorkiem i świeżymi listkami tymianku. Na koniec polewamy uprzednio przygotowanym sosem i gotowe.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation