Kuchnia

ciasta

Sernikobrownie z malinami


SKŁADNIKI NA BROWNIE

140 g mąki pszennej
pół łyżeczki soli
2 łyżki kakao
200 g gorzkiej czekolady
175 g masła
240 g cukru
3 jajka

SKŁADNIKI NA SERNIK

250 g tłustego twarogu
100 g cukru
1 jajko
80 g białej czekolady

SKŁADNIKI NA MUS MALINOWY

pół szklanki malin
2 łyżki cukru

WYKONANIE

W dużej misce wymieszaj mąkę, kakao i sól.
Kawałki gorzkiej czekolady i masła roztop w kąpieli wodnej co całkowitego połączenia. Dodaj cukier i mieszaj do jego rozpuszczenia. Zdejmij naczynie z kąpieli wodnej i dodaj jajka - ponownie dokładnie wymieszaj.
Foremkę kwadratową o wymiarach 23x23 wysmaruj masłem, a następnie przelej do niej masę brownie i delikatnie wyrównaj.
Białą czekoladę roztop w kąpieli wodnej.
Twaróg dokładnie zmiel kilkakrotnie (można użyć już tych gotowych twarogów). Następnie dodaj cukier, rozpuszczoną białą czekoladę i jajko - wymieszaj do połączenia składników.
Na masę brownie wylej masę sernikową, a wierz delikatnie wyrównaj.
Maliny zblenduj i chwilę podgrzej z cukrem. Wylej partiami na różne części masy sernikowej i wmieszaj mus w sernik wykałaczką.
Brownie piecz w temp. 175 stopni przez 45 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation