Kuchnia

Bez glutenu

Chleb otrębowy bez mąki - II

Składniki:
- 4 łyżki otrąb gryczanych
- 4 łyżki otrąb pszennych
- 4 łyżki otrąb owsianych
- 1 płaska łyżka psyllium (niekoniecznie)
- 4 jajka
- 5 łyżek serka homogenizowanego natur.
- 1 płaska łyżka oliwy z oliwek
- sól
- 1 łyżka ziaren siemienia lnianego
- 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

W jednej misce mieszamy otręby, psyllium, siemię, sól i proszek do pieczenia.
W drugiej misce ubijamy białka jajek, dodajemy żółtka, a następnie serek homogenizowany i olej Miksujemy.
Dodajemy wymieszane suche składniki i mieszamy wszystko już łyżką.
Masę przekładamy do wysmarowanej tłuszczem keksówki.
Pieczemy ok.40 minut w 180 stopniach, następnie wyłączamy piekarnik. Zostawiamy chlebek do wystudzenia przy lekko odchylonych drzwiach piekarnika na ok.30 minut, następnie na kratce.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation