Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję

Kuchnia

słodkości

Sernik straciatella z malinami i nutellą - I Love Bake

SERNIK STRACIATELLA Z MALINAMI I NUTELLĄ

SKŁADNIKI NA SPÓD:

300 g zmielonych herbatników kakaowych
ok. 350 g kremu czekoladowego Nutella
SKŁADNIKI NA MASĘ SEROWĄ:

1 kg twarogu półtłustego, potrójnie mielonego
300 ml śmietanki kremówki 30%
6 łyżek cukru pudru
5 łyżek żelatyny
1/3 szklanki gorącej wody
4-5 łyżek posypki czekoladowej lub startej czekolady (deserowej lub gorzkiej)
DODATKOWO:

ok. 400 g malin
1 galaretka malinowa
500 ml gorącej wody
Nutellę przez chwilę podgrzewamy i łączymy z herbatnikami. Wykładamy na dno tortownicy o śr. około 26 cm, wyrównujemy i dociskamy.
Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i zostawiamy do wystudzenia. Twaróg miksujemy razem z przesianym cukrem pudrem oraz startą czekoladą. Kremówkę ubijamy na sztywną masę, łączymy z twarogiem. Cały czas miksując na średnich obrotach wlewamy powoli żelatynę. Wykładamy masę na spód i układamy maliny. Wkładamy do lodówki na czas przygotowania galaretki.
Galaretkę zalewamy gorącą wodą, zostawiamy do wystudzenia i wkładamy do lodówki. Tężejącą galaretkę wykładamy na wierzch sernika. Wkładamy do lodówki, aż do całkowitego stężenia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation