Kuchnia

Surówki i sałatki obiadowe

Surówka z młodej kapusty z pomidorem

SKŁADNIKI(4 porcje)
1/2 główki młodej kapusty
1 młoda cebula
1 mała marchewka
2 pomidory
4 łyżki oleju roślinnego lub oliwy z pierwszego tłoczenia
2 łyżki posiekanego koperku

PRZYGOTOWANIE
Kapustę umyć, osuszyć, drobno poszatkować i włożyć do większej miski.
Dodać pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę oraz obraną i startą na tarce marchewkę.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kosteczkę, usuwając nasiona. Pokrojony miąższ pomidorów dodać do kapusty.
Dodać olej lub oliwę, sól, pieprz oraz posiekany koperek, wszystko wymieszać.

PROPOZYCJA PODANIA
SCHAB W SOSIE KOPERKOWYM
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation