Kuchnia

Kuchnia

Naleśniki:

2 szklanki mąki pszennej
3/4 szklanki mleka
3/4 szklanki wody gazowanej
sok z połowy pomarańczy
starta skórka z pomarańczy
2 jajka
2 łyżki oleju
szklanka malin
szklanka truskawek
200 ml śmietanki 30 %
50 ml mleka
2 łyżki cukru
2 łyżki wiórków kokosowych


Składniki na naleśniki miksujemy ze sobą za pomocą Triblade.

Z ciasta smażymy niezbyt grube naleśniki.

Usmażone kroimy w 1 cm paseczki.

Foremki do zapiekania smarujemy cienką warstwą masła.

Na dnie układamy kilka paseczków naleśnikowych.

Na nich układamy maliny i pokrojone truskawki.

Przykrywamy kolejną warstwą naleśników.

Na wierzchu układamy resztę owoców.

Śmietankę mieszamy z mlekiem, cukrem i wiórkami.

Mieszanką zalewamy zapiekanki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation